אודנן

מין עטלף מדברי המצוי במדבריות צפון אפריקה, ערב ומזרחה עד אפגניסטן. בישראל ניתן לצפות בו בנגב, בערבה ובמדבר יהודה. זהו עטלף גדול למדיי ובהיר מאוד, שלעתים ניתן לאתר בנאות מדבר כשהוא מרפרף בכבדות בגובה נמוך. לרוב נצפים פרטים בודדים, 1-2 עטלפים לכל היותר. על יכולתו לצוד עקרבים ולהתמודד עם עקיצות, ניתן לקרוא בקישור:
Nature’s Toughest Bats Live in the Negev and Eat Scorpions

 

אודנן (Otonycteris hemprichi)
אודנן (Otonycteris hemprichi). פרט שנלכד בנחל חווה, 06/96     צילום:  Brock Fenton 

תדירות: (20-40) kh
הקלטת גלאי הטרודני בדף אודנן בספרית הקולות

קישורים:
Desert long-eared bats snarling winged gremlins

iucnredlist - Otonycteris hemprichii