גלאי Echo Meter

במהלך השנים האחרונות גדל מספר מיני העטלפים המוכרים לנו במרכז הארץ במידה ניכרת (X3). בעוד שבעבר כל עטלפון חולף היה מזוהה מיידית כעטלפון לבן שוליים, הרי שהיום אנחנו זהירים יותר בהגדרה ומוכנים לאפשרות שיופיעו עטלפים ממינים וסוגים נוספים: עטלפון אירופי, אשמן גדול, אוזנן, נישפון דק אוזן, אפלול מצוי עטלפון ריפל ועוד. בשלבים הראשונים של פיתוח תחום הניטור האקוסטי במן השדה, תשומת הלב הופנתה לשימוש בגלאים פשוטים ככל האפשר. הכוונה היתה לנצל את ריבוי המכשירים על מנת ללמוד על תנועה של מינים חברתיים, לאתר מקומות משכן ועוד. Watchbat הוא דוגמה ליישום חדשני, אשר מאפשר ניתוח של ממצאים שנאספו מנקודות דגימה רבות הפזורות אקראית במרחב. במקביל, התברר כי ריבוי המינים מחייב שימוש בגלאים המאפשרים הקלטה בשדה לצורך בחינת הממצאים לאחר התצפית. לשם כך, בנוסף לעצם ההקלטה צריך שזו תיעשה בשיטות המתאימות לכך. כיום, מצויים דגמי גלאים מתקדמים אשר מבחינת המחיר ואופן השימוש בהם הפכו לנגישים, ולכן אנו מפרסמים אותם גם כאן. במקביל, אנו ממשיכים בהשאלת גלאי עטלפים מדגמים שונים במטרה לעודד את השימוש בהם: מי שרוצה להתנסות בשימוש בגלאי - בבקשה לפנות אלינו, נשמח לעזור.

Echo Meter Touch 2

האקו-מטר 2 הוא מיקרופון המתחבר לטלפון נייד או למחשב לוח: הקולות מוקלטים על ידי המכשיר, ונשמרים בו לצורך ניתוח מאוחר ואף ושידור של המידע. התוכנה הנלווית מאפשרת הצגה וויזאלית של הקולות בצורת ספקטוגרמה, כך שבמהלך תצפית ניתן להקשיב לקולות 'ולראותם' על גבי המסך בהיסטוגרמה צבעונית. שני דגמי אקו מטר זמינים כיום:
1. Echo Meter Touch 2 (אנדרואיד או IOS)
1. Echo Meter Touch 2 PRO (אנדרואיד או IOS)

בשני דגמי האקו מטר מוקלטים הקולות באותו פורמט (full spectrum WAV), והם כוללים את אותן אפשרויות האזנה (RTE, TE, HD). ההבדלים העיקריים ביניהם:
אפשרויות שליטת המשתמש בתכונות הקלטה שונות
Max Trigger Length, Trigger Window, Trigger Sensitivity ו- Trigger Minimum Frequency
Sample Rate
256k at 16 bits / 256k or 384k at 16 bits
 Maximum Recording Frequency Khz
192/128
Gain Settings
3 / 1
באתר היצרן (מצורף קישור) השוואה מפורטת בין המיקרופונים של הדגמים השונים ועוד. ניתן לסכם כי היתרון בדגם ה-PRO בא לידי ביטוי בעיקר במעבדה. בין אם ברצונך להשתמש בגלאי מהדגם המוצג כאן או מדגם אחר, מומלץ להתנסות בשימוש בגלאי עטלפים (גלאי HD / FD / TE זמינים במן השדה) לפני רכישה: לצאת לתצפית, ואם יש עניין באחד מדגמי TE / FD - להתנסות גם בעיבוד וניתוח הנתונים באמצעות מחשב.

לרכישה:
גלאי Echo Meter למערכות IOS
גלאי Echo Meter למערכות אנדרואיד

קישורים:
Echo Meter Touch App - זמין להורדה, ללא עלות נוספת.
Echo Meter Touch 2 Video Tutorials - מדריכי וידאו לגרסה הראשונה של ה- Echo Meter
אקולוקציה - במדור עטלפי ישראל באתר העמותה.

הערה בנושא זיהוי מינים אוטומטי
זיהוי אוטומטי מתבצע באמצעות תוכנה המותקנת במכשיר: למשתמש מוצג מין העטלף, אשר זוהה על בסיס ניתוח אות השמע הנקלט במיקרופון באמצעות תוכנה מובנית (נרכשת בנפרד). נכון להיום אפשרויות הזיהוי האוטומטי עודן מוגבלות במספר היבטים, ובין היתר מבחינה גיאוגרפית: היכולת להשתמש בהן בארץ מוגבלת ביותר. מומלץ לכל מי שמעוניין לצפות ולזהות עטלפים בשדה ללמוד את הנושא. המדריך המומלץ:
British Bat Calls: A Guide to Species Identification

עטלפי ישראל

 

Section: 
Section1