סטירית ההרים

פרפר בינוני עד גדול הנפוץ בדרום אירופה, צפון אפריקה ועד מרכז אסיה. בישראל הוא נפוץ בחרמון בלבד ושם קצה תפוצתו הדרומי. הבוגרים מעופפים בחודשים יוני ועד אוגוסט. מוטת כנפיו כ- 55 מ"מ, הזכר קטן מהנקבה. הזכר, כהה מהנקבה. מקים דור אחד בשנה.
אין מידע על חייו בחרמון אלא מאירופה. הנקבה מטילה את הביצים על דגניים שונים. צבע הביצה צהצהב.
הזחל הבוקע שעיר וחום הנכנס לדיאפאוזה עד להפשרת השלגים של האביב הבא. בהתבגרו צבעו חום-אפור ועליו פסי אורך בהירים וכהים. הם מתגלמים באדמה.
הגולם חום. אורכו כ 15 מ"מ ותקופתו כחודש.

סטירית ההרים
סטירית ההרים, ,Satyrus amasinus זכר  © אלכס עוז

סטירית ההרים
סטירית ההרים, ,Satyrus amasinus זכר - צד תחתי  © אלכס עוז