סטירית המערות

פרפר בינוני עד גדול הנפוץ במערב אסיה מאפגניסטן ועד ישראל. בישראל הוא נפוץ בכל החבל הים תיכוני, בחודשים אפריל עד ספטמבר. מוטת כנפיו כ- 60 מ"מ, הזכר קטן מהנקבה. לזכר פס כהה במרכז הכנף הקדמית המשמש להפרשת פרומון ריחני (ומזמין את הנקבה לקראת הזדווגות). מקים דור אחד בשנה. מעופו מהיר ונמרץ. בשעות החמות אפשר למצאו בפתחי מערות. הנקבה מטילה את הביצים על דגניים שונים.
למרות שפרפר זה נפוץ בארצנו ואינו נדיר כלל, אין מידע על דרך התפתחותו.

סטירית המערות, ,Pseudochazara telephassa
סטירית המערות, ,Pseudochazara telephassa  צד תחתי                © אלכס עוז