גילשונית נוודת Pantala Flavescens

שם אנגלי:  Wandering glider

גודל:  גדולה (4-6 ס"מ).
בית גידול:  מים עומדים
תפוצה: קוסמופוליטית.
הגילשונית הנוודת היא מין נודד קלאסי, לעיתים בלהקות גדולות מאוד. הנדידה מתבצעת בעקבות הגשמים העונתיים בדפוס שלא הוברר כל צרכו ונמצא כעת במחקר.
מתרבה במהלך הנדידה, והסתגלה למקורות מים עראיים. הגלשונית הנוודת משלימה מחזור גדילה ב- 35 יום.
במעופה נראית כגולשת על פני הרוח.

עונה:  סוף יוני- סוף ספטמבר (ע"פ נתונים מטורקיה).  

סימני זיהוי:
כל גופה צהוב. פס שחור מקוטע בחלקה העליון של הבטן והופך לעבה ורציף בפרקים השביעי עד התשיעי. התוספתנים שחורים.
העיניים כחולות בחלקן התחתון ואדומות בחלקן העליון.
הפנים צהובות או כתומות.
הרגליים שחורות עם פס צהוב לארכן.
הכנף בהירה ושקופה.
הכנף האחורית רחבה מאוד.

נקבה- דומה לזכר. אבל:
בסיס הכנף צבוע בצהוב, ולעיתים כל הכנף עם גוון צהוב/כתום.
בסיס הפרק הראשון בבטן לבן.
 

מינים דומים:
נקבות מינים רבים במשפחת הטיסניתיים צהובות ודומות מאוד ויש לשים לב לפרטים כדי להבחין ביניהן.

גילשונית נוודת  Pantala Flavescens
גילשונית נוודת  Pantala Flavescens - זכר  © עבאי רקורדס

גילשונית נוודת  Pantala Flavescens
גילשונית נוודת  Pantala Flavescens - נקבה  © Allen Holmes (צולם בגמביה)

גילשונית נוודת  Pantala Flavescens
גילשונית נוודת  Pantala Flavescens -  © עירד סולניק

 

Section: 
Section2